BON Almelo, BCN Almere en Zwolle

[ geplaatst op okt 25, 2021 ]

Bereikbaarheid 26-10-2021

I.v.m. bijscholing is Beschermingsbewind Oost Nederland dinsdag 26 oktober de gehele dag telefonisch niet bereikbaar.


[ geplaatst op okt 21, 2021 ]

Praten over geldzorgen taboe

nu.nl heeft een interessant artikel geplaatst over het taboe dat er heerst over het praten over je schuldensituatie. Vaak heeft dit te maken met schaamte.
Het is van belang dat er zo spoedig mogelijk hulp wordt gezocht indien er sprake is van een schuldensituatie. 

Praten over geldzorgen taboe


[ geplaatst op okt 08, 2021 ]

Nieuwsbrief oktober 2021

Nieuws Getypt Op Wit Papier


We vinden het belangrijk dat onze cliënten, en betrokken hulpverlening, goed worden geïnformeerd en weten hoe hun financiële situatie is.
Afgelopen week is aan alle cliënten van BON weer de halfjaarlijkse nieuwsbrief verstuurd voorzien van aanvullende informatie over het budget.

Mocht de informatie u of uw cliënt niet bereikt hebben dan horen we dat graag en wordt het nog een keer toegestuurd. 


[ geplaatst op okt 06, 2021 ]

Telefonische bereikbaarheid

Onlangs zijn wij overgestapt naar een nieuw belsysteem. Helaas zijn er wat opstartproblemen waardoor we niet goed telefonisch bereikbaar zijn. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak. 


[ geplaatst op sep 10, 2021 ]

Week van het lezen en schrijven

Bril, Boek, Telefoon, Iphone, Smartphone

Deze week is het de week van het lezen en schrijven. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet.

Dit maakt het beheer van de eigen financiën ook erg ingewikkeld. Is dit op u van toepassing of hebt u een cliënt waarbij dit speelt? Wij zij gespecialiseerd in het begeleiden van mensen om hun geldzaken op orde te krijgen en houden.
Bel ons gerust voor vragen en we helpen u graag verder!  
[ geplaatst op aug 31, 2021 ]

Telefoonstoring

Op dit moment heeft BON een telefoonstoring, er wordt gewerkt aan een oplossing. Excuses voor het ongemak! 


[ geplaatst op aug 04, 2021 ]

Bankafschriften

Alle cliënten hebben inzage in zijn of haar financiën die BON in beheer heeft. Iedere maand versturen wij daarom per e-mail of per post de bankafschriften van de beheerrekening.

We beschikken ook over een digitale module waarbij cliënten kunnen inloggen en alle mutaties op de beheerrekening 24/7 kunnen inzien.


Smartphone, Brief, E Mail, Telefoon, Contact, Hand


[ geplaatst op jul 07, 2021 ]

Accountantscontrole

Venster, De Hand, Vergrootglas, Zoek, Controle

Het zit er weer op! De jaarlijkse accountantscontrole. De accountant die niet alleen de zakelijke jaarcijfers vaststelt maar ook controleert of onze dienstverlening voldoet aan de eisen van de wet. Altijd weer fijn als er geen afwijkingen geconstateerd worden! 


[ geplaatst op jun 22, 2021 ]

Voorlichting

Met regelmaat krijgen we de vraag of wij ook voorlichting geven? Natuurlijk willen wij dat! Is er binnen uw team van professionals een vraag over beschermingsbewind, curatele of mentorschap?

We komen graag langs om daar meer over te vertellen! 


[ geplaatst op mei 18, 2021 ]

Vakantiegeld

money - vakantie geld stockfoto's en -beelden


De maand mei is de maand waarin de meeste Nederlanders het jaarlijkse vakantiegeld verwachten. Dit geldt dus ook voor onze cliënten.

Alle inkomsten van onze cliënten behoren binnen te komen op de rekening die de bewindvoerder beheert (beheerrekening), dus ook het vakantiegeld. Het vakantiegeld betekent voor veel van onze cliënten wat extra financiële ruimte die er gedurende de rest van het jaar soms nauwelijks is. De bewindvoerder zal per cliënt beoordelen of deze het vakantiegeld naar eigen inzicht kan besteden of niet. Dit is maatwerk.

Is er sprake van schulden? Dan kan het zijn dat ...