BON Almelo, BCN Almere en Zwolle

Aanmelden bewindvoering, curatele of mentorschap

Wilt u een aanvraag voor bewindvoering, curatele of mentorschap indienen, meer informatie over onze werkwijze of het aanmelden van cliënten? Neem dan eerst telefonisch of per e-mail contact met ons op. Na een korte screening kunnen we snel bepalen welke maatregel voor uw cliënt wenselijk is.

Tijdens het eerste contact is ons doel om de situatie helder te krijgen. Op basis daarvan kunnen we vaststellen hoe we de betrokkene het best kunnen ondersteunen.

Intake bewindvoering

Na de eerste screening volgt een intakegesprek. Dat kan bij de cliënt thuis of bij ons op kantoor.  Dit gesprek is een kennismaking en dient daarnaast om de situatie te inventariseren. Hierbij mag ook een derde aanwezig zijn, zoals een betrokken familielid of begeleider. Graag horen we vooraf wie er bij het gesprek aanwezig zijn.

Het is van belang dat zo veel mogelijk gegevens aanwezig zijn bij het intakegesprek.

Klik hier voor een overzicht van de gegevens die de cliënt mee dient te nemen. Als het moeilijk is om de nodige stukken te verzamelen, kunt u dat aangeven. We zoeken dan een passende oplossing. Vervolgens vullen we de aanvraag in en maken we een dossier aan. De aanvraagformulieren kunt u ook vooraf al downloaden en invullen. Mochten er nog papieren ontbreken tijdens de intake, dan is dat geen probleem. De cliënt ontvangt na afloop een overzicht van informatie die we nog nodig hebben.

Meer informatie over het werk van een bewindvoerder wordt voor cliënten overzichtelijk uitgelegd op onze pagina ‘wat doet een bewindvoerder’ en in het filmpje.

Voor overleg over het aanmelden van bewindvoering kunt u contact opnemen met onze vestigingen in Almelo, Zwolle of Almere.